DJ-микшеры

Чи не буде секретом, що микшерский пульт для DJ представляє основний інструмент його роботи. Саме за допомогою мікшера проводиться зведення звуку від кількох джерел в один сигнал. Завдяки професійній грі діджея на Мікшерський пульті в музичному світі з'являються нові композиції і нова музика.

Для тих, хто купує свій перший DJ мікшер , дуже важливо усвідомити, які цілі переслідуватиме ця важлива в житті будь-якого діджея покупка. Початківцям діджеям можливо не слід гнатися за навороченими моделями престижних марок. Багато недорогі мікшерні пульти здатні повністю задовольнити початківця діджея в своїй функціональності.

Далі, з підвищенням рівня майстерності, діджею потрібно більш якісний і оснащений апарат для реалізації творчих планів. Чим більше діджей буде грати, тим більші вимоги будуть у нього до апаратури, її можливості, зручність і особистий комфорт при зведенні сигналів.

Недорогі мікшери для dj - новачків, це найкраща відправна точка для початку творчості. Згодом, діджей буде вносити свої вимоги до DJ-мікшерів, зіставивши своє вміння грати з характеристикою і поведінкою пульта під час роботи.

Кількість каналів у DJ мікшера

Чим більше каналів містить DJ мікшер , тим більше джерел звуку до нього можна підключити. Однак, чим більше каналів, тим більше ціна мікшера і тим більше місце потрібно для нього на столі. Вибираючи DJ мікшер потрібно враховувати, скільки реально каналів вам потрібно. Можливо, дуже велика кількість каналів буде зовсім не потрібним.

види кроссфейдером

Кросфейдер в діджей мікшері призначений для змішування сигналів і являє собою одну з основних відмінних рис пульта діджея від звичайного мікшерного пульта.

Найпростіші DJ пульти пропускають сигнал прямо через кроссфейдер, через це через кілька місяців інтенсивної гри на пульті, такий кроссфейдер може працювати з перебоями, шуміти, хрустіти і в деяких випадках взагалі відмовляється функціонувати.

Кроссфейдером на основі VCA є більш прогресивне рішення. Вони не пропускає звуковий сигнал через себе, а керують сигналом підсилювача. Знос і забруднення «повзунка» не роблять негативного впливу на якість звуку, але негативно впливають на механічні характеристики кросфейдера, такі як, швидкість роботи, легкість, плавність і т.д.

Наступний вид кроссфейдером для DJ пультів - це оптичні кроссфейдером. "Оптика" відрізняється високою швидкістю і легкістю ковзання, вона зручна і безшумна в роботі, мають високу чутливість. Недоліками оптичних кроссфейдером є: засмічення лінз і детекторів в умовах мінливої вологості і задимленості клубів і дискотек, вони підходять не всім стилям музики, а також вимагають певних навичок в роботі з ними.

Магнітні кроссфейдером по своїй швидкості і легкості в роботі ідентичні оптичним, але на відміну від них не схильні до засмічення, оскільки основа їх роботи - магнітне поле. Мікшери для DJ на магнітних пультах мають безліч позитивних відгуків, але і ціна таких мікшерів, найсуттєвіша.

особливості семплером

Ще одна необхідна для діджейського пульта річ це семплер. За допомогою семплера можна записувати невеликі фрагменти звуку, які після відтворюються натисненням кнопки або в режимі LOOP закільцьовують. Тривалість запису відмінна в різних DJ пультах, хоча 12 секунд, як правило, досить для запису і відтворення невеликого фрагмента. Деякі діджей пульти дозволяють прискорювати або сповільнювати програвання записаного фрагмента з можливістю зміни висоти тону.

Значний недолік семплером DJ пультів низької цінової категорії - невелика затримка при відтворенні. Це істотно ускладнює пуск звукового фрагмента в потрібний момент часу.

Поділися з друзями

Поки що немає коментарів, Ви можете бути першим.

Додати коментар