Наушники для DJ

Найбільш популярними виробниками діджейських «вух» або навушників для DJ є такі компанії, як Pioneer , DENON DJ , Allen & Heath і Technics . Для тих, кого цікавлять недорогі діджей навушники можна розглянути пропозиції компаній Reloop і Gemini .

Коли вибираєш діджейські навушники , потрібно звернути увагу на те, що діджею в більшості випадків не потрібно мониторное звучання «вух». Музика в клубі грає, а не записується, як в студії звукозапису. Для діджейських навушників головне міцність моделі плюс легкість і потужність.

На що потрібно звернути увагу при покупці навушників для DJ:

Частотний діапазон

Чим ширше частотний діапазон, тим краще для діджея. Прийнятне значення частотного діапазону від 10 до 22 000 Гц, ідеальний варіант 5 - 40 000 Гц. Якщо вартість навушників з нормальним частотним діапазоном, істотна для початківця діджея, більш кращим варіантом буде купити DJ навушники трохи пізніше, накопичивши необхідну суму, ніж купувати дешеві діджей навушники .

тональний баланс

Незважаючи на те, що гра в клубі не вимагає ідеальної чистоти звучання від діджей навушників, різні шипіння, бурмотіння на «низах», а також металевий відтінок звучання на високих частотах будуть неприємні для слуху. Тому бажано купувати діджей навушники з хорошою деталізацією звуку.

чутливість

Параметр, який безпосередньо впливає на гучність звуку і потужність підсилювача, до якого підключаються DJ навушники . Буде дуже непогано, якщо навушники забезпечують чутливість від 100 дБ. Також потрібно звернути увагу на матеріал магнітних сердечників діджей навушників. Кращими DJ навушниками будуть «вуха» з сердечниками з неодімових магнітів.

опір

Параметр, який в значній мірі впливає на якість звуку діджей навушників. Чим більше опір, тим тихіше, але значно якісніше будуть звучати навушники, які мають однакову чутливість.

Тип підключення

Недолік діджей навушників мають дротове підключення, це самі дроти, які істотно обмежують рух діджея. Однак, у порівнянні з бездротовими навушниками, якість звуку дротових навушників значно вище. Якщо діджей вибирає бездротові DJ навушники , то потрібно розглянути варіант покупки моделі, із зарядним пристроєм на передавальному блоці.

акустичне оформлення

Навушники з хорошою звукоізоляцією, які називаються закриті діджей навушники , які не пропустять звуки ззовні. Відкритий же тип навушників дозволяє чути на малій гучності, все, що відбувається навколо. При цьому відкриті навушники володіють більш чітким звучанням, ніж закриті, оскільки в закритих DJ навушниках виникає невеликий резонанс. Для галасливого клубу буде краще купити закриті DJ навушники , а для домашньої студії вибір - справа смаку.

складаються амбушюри

Одна з основних відмінних рис DJ навушників. У момент роботи навушники можуть висіти на шиї, а динаміки складатися так, щоб звук досягав вух діджея.

комфорт

Оскільки діджей довгий час проводить в навушниках, зручність DJ навушників є не маловажним параметром. Чим легше навушники, тим більше комфортніше буде діджею. Підстроювання під голову діджея також важлива. Крім цього потрібно врахувати, що особливістю діджейських навушників буде додатковий тиск на голову для кращої звукоізоляції.

Поділися з друзями

Поки що немає коментарів, Ви можете бути першим.

Додати коментар