Руководство по покупке синтезатора

Категорія Клавішні інструменти; в каталозі магазина музикалка включає широкий спектр продуктів, від простих MIDI-контролерів і базових цифрових піаніно до клавіатурних робочих станцій вартістю в кілька десятків тисяч гривень. Перед переглядом каталогу дуже важливо точно розуміти, що ви шукаєте. Це керівництво допоможе вам з'ясувати, функції і характеристики, які задовольнять ваші потреби.

зміст

  • типи клавіатур
  • Загальні функції клавіатури
  • синтезатори
  • Клавішні робочі станції
  • клавішні аранжувальники
  • переносні клавіатури
  • Початок роботи
  • Гра на піаніно
  • цифрові піаніно
  • органи
  • Клавіші MIDI-контролера
  • Підбиваючи підсумки
  • глосарій

типи клавіатур

Список термінів, який ви чуєте перед покупкою синтезатора або піаніно, може збити з пантелику. У нас величезна кількість товарів в кожній з категорій клавішних інструментів, тому перед тим як Ви зробите покупку, ми постараємося максимально просто пояснити деякі терміни, що б у Вас сформувалося чітке уявлення про те, що вам необхідно.

Загальні функції клавіатури

Є багато функцій і термінів, загальних для всіх або більшості типів клавішних інструментів. Це основи, з якими Ви повинні ознайомитися, перш ніж заглиблюватися в особливості кожної з категорій клавіш. Також ознайомтеся з глосарієм в кінці цього посібника, він допоможе розібратися в термінах, пов'язаних з клавішними інструментами, з якими ви не знайомі.

Кількість клавіш:

Клавіатури доступні з різною кількістю клавіш, від 25 на невеликих MIDI-контролерів до 88, як на традиційному акустичному піаніно. При прийнятті рішення про те, скільки клавіш вам підходить, потрібно враховувати обмеження по простору і для яких стилів музики буде використовуватися даний інструмент.

Тип клавіатури:

Вам зустрінуться різні терміни, пов'язані з реакцією клавіш на натискання. Зважені, напівзважена, синтезаторні і молоточкові типи клавіатур пропонують Вам різні відчуття при грі на музичному інструменті. У зважених і напівзважених відгук клавіатури, наближений до традиційного фортепіано. Молоточковий механізм, характеризується наявністю справжніх механічних молоточків, щоб якомога більше наблизити відчуття гри на акустичному інструменті. Динамічна або синтезаторна по відчуттях нагадує органну клавіатуру; опору торкання практично немає, це дозволяє дуже швидко грати на даному виді клавіш. Якщо Ви звикли до класичного піаніно, вам знадобиться зважений або напівзважена тип клавіатури, і, можливо з молоточковим механізмом, якщо ви дійсно хочете по-справжньому відчути гру на фортепіано.

Чутливість до торкання або швидкості:

здатність клавіатури визначати силу або швидкість натискання на клавіші і створювати звук або відправляти MIDI-повідомлення відповідно.

поліфонія:

кількість звуків, які клавіатура може генерувати за один раз. Клавіатури з великими поліфонічними можливостями і достатніми інструментальними голосами можуть імітувати гру цілого оркестру.

Мультитембральность:

здатність клавіатури відтворювати різні звуки одночасно (наприклад, флейта, ударні, струни, фортепіано). Мультитембральность не слід плутати з поліфонією.

MIDI-сумісність:

MIDI (цифровий інтерфейс музичних інструментів) - це протокол зв'язку, створений в 1980-х роках для електронних інструментів і комп'ютерів. MIDI-повідомлення як такі не містять звуків, скоріше, вони служать алгоритмом, який повідомляє апаратної або програмної честі інструменту, які ноти слід відтворювати і з якою швидкістю і послідовністю. Наприклад, MIDI-фрагмент може бути відправлений на клавіатуру, яка, в свою чергу, може відтворювати той же фрагмент з будь-яким з доступних в інструменті звуків. Сумісність з MIDI дозволяє клавіатурі відправляти і отримувати MIDI-повідомлення.

Підключення до комп'ютера.

Сучасні клавіатури можуть підключатися до комп'ютера різними способами. Інтерфейси USB, FireWire, MIDI, S / PDIF, mLAN і інші типи інтерфейсів, як зовнішніх, так і вбудованих в клавіатуру, - дозволяють підключити клавіатуру до комп'ютера. Більшість цифрових клавіатур мають хост-порт USB і / або MIDI для зручності підключення. Клавіатури також все частіше пропонують можливості iOS, які дають вам доступ до необмеженої кількості додатків для підвищення продуктивності, практики і записи, а також до хмарного сховища і музичним спільним програмам за допомогою планшета або смартфона. Також см. Вхід / вихід.

Sequencer:

апаратне або програмне пристрій, який записує дані виконання MIDI і відтворює їх в призначеній для користувача послідовності.

арпеджиатор:

Арпеджіо - це акорд, ноти якого виконуються послідовно, а не все відразу. Арпеджиатор в електронному вигляді створює арпеджіо, коли на клавіатурі грається одна нота.

семплер:

пристрій, який записує цифровий звук і дозволяє змінювати його і відтворювати різними способами. Якщо ви плануєте використовувати зовнішні аудіофайли у своїй музиці, вам дійсно знадобиться клавіатура з вбудованими можливостями семпліювання.

Вхід вихід:

Можливість підключення зовнішніх пристроїв до клавіатури - це те, до чого слід поставитися з особливою уважністю перед покупкою. Якщо ви плануєте використовувати клавіатуру в якості цифрової звукової робочої станції, наявність аудиовходов / виходів може позбавити вас від необхідності купувати окремі інтерфейси. Аудіовиходи, які підключаються до зовнішніх підсилювачів, микшерам і динаміків, просто необхідні, якщо ви плануєте грати в живу перед широкою публікою на сцені.

Контролери.

Обсяг управління, який пропонує клавіатура, багато в чому залежить від того, що ви будете робити з нею. Для синтезаторів вам, по крайней мере, знадобляться регулювання висоти і модуляції. Коли ви почнете працювати з MIDI, додаткові регулювання ручками і повзунками, значно полегшать вашу роботу, особливо якщо ви купуєте MIDI-контролер. На багатьох клавішних інструментах є візуальні дисплеї - деякі навіть з сенсорними екранами - щоб дати вам більше контролю над інструментом і отримувати задоволення від його використання.

запис:

більшість клавіатур пропонують зовнішні варіанти зберігання, включаючи флеш-накопичувачі, Secure Digital, Compact Flash і слоти для карт SmartMedia. Завдяки USB-з'єднання ви можете легко передавати дані між вашим комп'ютером і іншими USB-пристроями, а також зберігати файли в хмарних сервісах.

синтезатори

Синтезатори - це клавішні інструменти, які здебільшого просто відтворюють звуки. Більшість синтезаторів сьогодні використовують синтез на основі семплів, тобто вони використовують попередньо записані звуки.

Аналогові моделі синтезаторів , дозволяють маніпулювати електричними сигналами для створення власних звуків. В останні кілька років аналогові синтезатори переживають невеликий ренесанс завдяки своєму унікальному звучанню і (як правило) управління за допомогою механічних регуляторів. За минулі роки технологія аналогових синтезаторів значно покращилася, і у них вже спочатку є великий вибір звуків, які використовуються багатьма музикантами, але багато цифрові синтезаториемулюють їх з великою точністю. Засновані на семплах синтезатори зазвичай забезпечують більший набір звуків, включаючи піаніно, орган, труби, звуки струнних інструментів і навіть цифрові відтворення класичних аналогових синтезаторів. Деякі синтезатори також пропонують базові функції секвенування і покрокової послідовності.

Arturia MicroBrute Creation - це клавіатура проста в освоєнні і захоплююча у використанні, беріть на себе управління всіма необхідними параметрами з філософією «одна ручка, одна функція». Змішайте пильні, трикутні і прямокутні хвилі зі звуковими формувачами і поекспериментуйте з його багаторежимних арпеджиатором і програмованим секвенсором для максимального творчого вираження.

Перше, що ви повинні зробити перед покупкою синтезатора, це визначити ваші потреби. Який стиль музики Ви граєте? Яка кількість клавіш необхідно? Які звуки найбільш важливі для виконання вашого стилю музики? У клавішника в Rock групі, очевидно, будуть різні вимоги до інструменту, ніж у того хто грає Pop музику. Семпли багатьох синтезаторів доступні для онлайн-прослуховування, щоб допомогти Вам зрозуміти їх встановлені звуки. Також важливо визначити, яким буде ваш бюджет для покупки синтезатора. Завдяки технологічним досягненням, навіть менш дорогі синтезатори поставляються з якісними наборами звуків і високоякісної клавіатурою. Так що підібрати синтезатор зараз можна, навіть на порівняно скромний бюджет.

Cінтезатор Fatar-Studiologic SLEDGE BLACK EDITION - Ексклюзивний чорний корпус і напів-виважена клавіатура з чорними і сірими клавішами. Нові можливості модуляції і звуки, з поєднанням чистого синтезу і семплинга просувають Sledge далі, ніж будь-коли раніше.
Рівень вихідного аудіосигналу збільшений для більш сильного, більш чистого і жирного звуку. LFO2 синхронізовані, що дозволяє зберегти ту ж фазу модуляції для всіх нот.

Синтезатори включають в себе великий набір звуків, вбудованих в клавіатуру спочатку. Деякі звуки повністю засновані на семплах, в той час як інші представляють собою просто набір збережених налаштувань для генераторів синтезатора, фільтрів, огинають і багато чого іншого. Якщо Ви музикант, який просто хоче підключитися і почати грати, то вам потрібен синтезатор з безліччю пресетів. Якщо ви віддаєте перевагу створювати свої власні унікальні звуки, не забудьте вибрати синтезатор з великою кількістю користувальницьких патчів (слотів пам'яті, які дозволяють зберігати ваші звукові творіння).

Синтезатор Kurzweil PC3K6 представив світові нове покоління революційної технології Kurzweil, що має архітектуру синтезу, яка залишається безпрецедентною за глибиною і гнучкості в поєднанні з приголомшливою потужністю обробки ефектів. Набір звуків PC3, який охоплює всі, від традиційного до передового, широко визнаний неперевершеним.

Як зазначалося раніше, такі речі, як зважені клавіші і велика кількість поліфонія, роблять синтезатор більш іграбельним, потужним і універсальним. Елементи управління обвідної дозволяють адаптувати час атаки, витримки, загасання і виділення звуку. Низькочастотний генератор, або LFO, дозволяє змінювати різні параметри тону. Наприклад, застосування LFO до висоти тону створює ефект вібрато. Секція фільтра синтезатора може використовуватися для видалення певних частот з звуку і зміни його тембру. Багато синтезатори також мають вбудовані ефекти, такі як реверберація, затримка, хорус і багато іншого. Якщо вам подобається розсовувати звукові кордону того, що ви граєте, то це ті функції, які ви захочете знайти при покупці.

Nord Electro 6D 61 - сценічний інструмент, який поєднав у собі 3 основні секції: органну, фортепіанну і секцію семплів з можливістю нашаровувати їх або розділяти клавіатуру на частини (6 точок поділу). Клавіатура: 61 напів-виважена клавіша, чутлива до сили натискання; 

Клавішні робочі станції

Клавішна робоча станція може розглядатися як мініатюрна студія композиторської звукозапису. Більшість робочих станцій мають ряд функцій запису, таких як можливість запису звуку, вбудований жорсткий диск, многодорожечной запис, вбудовані записуючі пристрої для компакт-дисків і т. Д. Робочі станції є вершиною професійного світу клавішних інструментів і надають для досвідченого автора пісень або продюсера повний набір функцій, необхідних для створення, запису, редагування і фінальної обробки музики. При виборі робочої станції важливо переконатися, що вона забезпечує досить поліфонії для обробки фрагментів, які ви будете відтворювати і записувати. При виконанні многодорожечной послідовності ноти на будь-якому треку віднімаються із загальної поліфонії робочої станції. Чим більше нот може обробляти пристрій, тим більше ви зможете ефективно використовувати його можливості запису і послідовності. Korg Kronos дає вражаючі звуки фортепіано разом з безліччю інших якісних голосами завдяки своїй архітектурі кілька двигунів. Набори звуків на більшості робочих станцій конкурують з кращими синтезаторами. Виробники розуміють, що пристрій буде використовуватися для створення і запису, тому завантажують в них величезні бібліотеки звуків. Зазвичай ви знайдете величезну кількість інструментів, таких як піаніно, гітари, труби, струнних інструментів, барабани і багато іншого. Це, звичайно, дозволяє робочої станції бути повною студією в одному інструменті. Korg Kronos дає вражаючі звуки фортепіано разом з безліччю інших якісних голосами завдяки своїй архітектурі кілька двигунів. Набори звуків на більшості робочих станцій конкурують з кращими синтезаторами. Виробники розуміють, що пристрій буде використовуватися для створення і запису, тому завантажують в них величезні бібліотеки звуків. Зазвичай ви знайдете величезну кількість інструментів, таких як піаніно, гітари, труби, струнних інструментів, барабани і багато іншого. Це, звичайно, дозволяє робочої станції бути повною студією в одному інструменті. Korg Kronos дає вражаючі звуки фортепіано разом з безліччю інших якісних голосами завдяки своїй архітектурі кілька двигунів. Набори звуків на більшості робочих станцій конкурують з кращими синтезаторами. Виробники розуміють, що пристрій буде використовуватися для створення і запису, тому завантажують в них величезні бібліотеки звуків. Зазвичай ви знайдете величезну кількість інструментів, таких як піаніно, гітари, труби, струнних інструментів, барабани і багато іншого. Це, звичайно, дозволяє робочої станції бути повною студією в одному інструменті. Зазвичай ви знайдете величезну кількість інструментів, таких як піаніно, гітари, труби, струнних інструментів, барабани і багато іншого. Це, звичайно, дозволяє робочої станції бути повною студією в одному інструменті. Зазвичай ви знайдете величезну кількість інструментів, таких як піаніно, гітари, труби, струнних інструментів, барабани і багато іншого. Це, звичайно, дозволяє робочої станції бути повною студією в одному інструменті.

YAMAHA PSR-SX900 робоча станція . 61 динамічна клавіша, поліфонія: 128 нот, тембри: одна тисяча триста тридцять сім Voices + 56 Drum / SFX Kits, в тому числі 252 S.Art !, 54 Mega Voices, 31 Sweet! Voices, 87 Cool! Voices, 131 Live! Voices, 24 Organ Flutes !, пам'ять розширення тембрів і стилів 1ГБ,

Підключення до комп'ютера - це дуже важлива функція, до якої висуваються жорсткі вимоги, оскільки вона дозволяє легко синхронізувати вашу робочу станцію з програмним забезпеченням для запису на комп'ютер. Більшість робочих станцій поставляються з підключеннями MIDI і / або USB, а деякі включають в себе інтерфейс mLAN, який обробляє передачу MIDI і аудіо на інші пристрої у вашій мережі записи через кабель FireWire і з них. Робочі станції зазвичай також надають аудіовходи, так що ви можете записувати інструменти безпосередньо. Робоча станція Yamaha GENOS Arranger з більш ніж 1600 звуками, 16-доріжковим рекордером пісень і 256-нотною поліфонією пропонує чудову функціональність робочої станції і аранжувальника. Тригерні клавіші є цінною функцією, якщо ви хочете швидкий доступ до семплам або зразкам музики. Хіп-хоп і сучасні композитори R & B, як правило, люблять їх за можливість запису швидких ударних партій і петель, хоча їх можна використовувати в самих різних ситуаціях. Деякі робочі станції також мають семплер. Наявність семплера означає, що ви можете імпортувати будь-який оцифрований звук і використовувати його в своїй музиці - корисна функція, якщо вам подобається експериментувати зі звуками за межами сфери стандартних інструментів. Робочі станції - це потужні інструменти, призначені в першу чергу для музикантів, що мають досвід роботи з секвенуванням і записом. Швидше за все, якщо ви купуєте свою першу клавіатуру, робоча станція може бути трохи вище ваших потреб. Ось де з'являється наша наступна категорія. хоча їх можна використовувати в самих різних ситуаціях. Деякі робочі станції також мають семплер. Наявність семплера означає, що ви можете імпортувати будь-який оцифрований звук і використовувати його в своїй музиці - корисна функція, якщо вам подобається експериментувати зі звуками за межами сфери стандартних інструментів. Робочі станції - це потужні інструменти, призначені в першу чергу для музикантів, що мають досвід роботи з секвенуванням і записом. Швидше за все, якщо ви купуєте свою першу клавіатуру, робоча станція може бути трохи вище ваших потреб. Ось де з'являється наша наступна категорія. хоча їх можна використовувати в самих різних ситуаціях. Деякі робочі станції також мають семплер. Наявність семплера означає, що ви можете імпортувати будь-який оцифрований звук і використовувати його в своїй музиці - корисна функція, якщо вам подобається експериментувати зі звуками за межами сфери стандартних інструментів. Робочі станції - це потужні інструменти, призначені в першу чергу для музикантів, що мають досвід роботи з секвенуванням і записом. Швидше за все, якщо ви купуєте свою першу клавіатуру, робоча станція може бути трохи вище ваших потреб. Ось де з'являється наша наступна категорія. якщо вам подобається експериментувати зі звуками за межами сфери стандартних інструментів. Робочі станції - це потужні інструменти, призначені в першу чергу для музикантів, що мають досвід роботи з секвенуванням і записом. Швидше за все, якщо ви купуєте свою першу клавіатуру, робоча станція може бути трохи вище ваших потреб. Ось де з'являється наша наступна категорія. якщо вам подобається експериментувати зі звуками за межами сфери стандартних інструментів. Робочі станції - це потужні інструменти, призначені в першу чергу для музикантів, що мають досвід роботи з секвенуванням і записом. Швидше за все, якщо ви купуєте свою першу клавіатуру, робоча станція може бути трохи вище ваших потреб. Ось де з'являється наша наступна категорія.

аранжувальник

Якщо робочу станцію можна розглядати як студію, аранжувальника можна порівняти з партнером по написанню пісень. Аранжувальники - це портативні клавіатури з професійними звуковими двигунами і набором композиційних інструментів для поліпшення процесу написання пісень. Іноді званий «кишеньковий оркестр», аранжувальник надає звуки і інструменти секвенування, необхідні для втілення ідеї і створення повноцінної пісні. Аранжувальники також є потужними інструментами для живих виступів і часто інструментом, якому віддають перевагу музиканти і виконують твори соло.

Синтезатор YAMAHA MODX6 Нова лінійка синтезаторів MODX від компанії Yamaha продовжує і розвиває успіх, досягнутий популярної серією MOXF. Видатна колекція різноманітних тембрів, неймовірні можливості настройки звучання і продумане зручне управління - синтезатори MODX поєднують ключові переваги high-end інструментів з компактним виконанням і доступністю

Хоча більшість аранжувальників мають відмінні звукові движки, обсяг доступних звуків зазвичай не такий широкий, як у робочої станції. Аранжувальники пропонують хороший вибір основних звуків, які вам знадобляться для створення відчуття живої гри музичної групи, таких як ударні, фортепіано, орган, труби і т. Д. Аранжувальники пропонують кілька стилів (допоміжне супровід), які дозволяють адаптувати інструмент під особливості вашого музичного стилю . Це означає, що ви можете підключити свою послідовність акордів, вибрати стиль, який вам потрібен, і ви відразу відчуєте джаз, рок, латиноамериканський або інший тип музики, за яким стоїть ціла група музикантів. Це величезна перевага як для композиторів, так і для живих виконавців. Аранжувальники також можуть бути потужними інструментами навчання, які знайомлять вас зі звуками та зразками різних музичних стилів. Оскільки вони більш автоматизовані, ніж робочі станції, вони можуть допомогти вам повернутися назад в певний стиль, щоб повністю розкласти його на елементи. Якби робочі станції і аранжувальники були автомобілями, у першого була б механічна коробка передач, у другого - автоматична.

Портативні клавіатури

Портативні клавіатури, як правило, орієнтовані на початківців музикантів. Функції секвенування є більш простими, ніж функції аранжувальника, і більшість з них включають в себе функції навчання, які допомагають новачкам орієнтуватися в клавіатурі і секвенсорі. Багато портативні комп'ютери також мають USB-з'єднання для передачі звуків на комп'ютер і з комп'ютера або Інтернету, збереження проектів або навіть завантаження пісень для караоке. Якщо ви початківець музикант, або, можливо, ви граєте на іншому інструменті і хотіли б мати клавіатуру для навчання або експериментів, портативна клавіатура - це те, що вам потрібно, оскільки вона забезпечує відмінну віддачу і забезпечить Вам максимальне задоволення від процесу навчання.

Синтезатор Kurzweil KP300X  Synth Action Keyboard  76-нотна повнорозмірна чутлива до швидкості синтезаторна клавіатура з регуляторами висоти тону і модуляції.

Початок гри на піаніно Як зазначалося вище, багато портативні клавіатури містять інструменти, які допоможуть вам навчитися грати на піаніно. У той час як наявність професійного вчителя або одного-піаніста є оптимальним способом навчання, є багато інших доступних ресурсів, які допоможуть учням піаністам розвивати свої навички протягом усього життя, приносячи задоволення і радість. До них відносяться безліч методів навчання, книги, компакт-диски та DVD, зараз особливо популярні уроки в Youtube всі вони спрямовані на розвиток ваших навичок гри на фортепіано. В інтернеті зараз можна знайти безліч уроків і методів гри на фортепіано які спеціально призначені для дітей або дорослих. Багато з них спростили підходи, засновані на акордах, які дозволять Вам навчитися грати на інструменті в найкоротші терміни.

 цифрові піаніно

Цифрові піаніно можна розділити на дві категорії в залежності від їх передбачуваного використання. Цифрові фортепіано , як правило, призначені для домашнього використання, а сценічні фортепіано призначені для музикантів, яким потрібно щось більш портативний. Основною відмінністю в цих категоріях є зовнішній дизайн, оскільки багато сценічні і домашні піаніно мають однакові електронні «нутрощі» і вбудовані звуки. Цифрові фортепіано включають в себе не тільки звуки фортепіано, а й традиційні елементи дизайну корпусу. Цифрові піаніно є ідеальним вибором для будинку.

Цифрове піаніно Kurzweil M110 SR - це 88 клавіш з повнозважена молоточкової механікою та замовною чутливістю до натискання на клавіші, поліфонія: 88 голосів, програми: 88 експресивних звуків, Режим навчання: Beyer & Czerny 100/30/40, Sonatine. 50 вбудованих популярних композицій, функції нашарування тембрів, поділ клавіатури, режим Duo.

 

 Важливими елементами, які слід враховувати при покупці цифрового піаніно, є чуйність клавіш, якість звуку, підсилювач та акустична система, а також дизайн, який найкращим чином відповідає вашим потребам. Багато цифрових піаніно включають в себе комплексні системи навчання, які роблять їх ідеальними для початківців клавишников.

Сценічне піано YAMAHA P-125B 88-нотна зважена клавіатура з механікою GHS (Graded Hammer Standard) відтворює градієнт тяжкості клавіш акустичного рояля, натискання клавіш в нижньому регістрі вимагають більшого зусилля, ніж у верхньому.

Як вже говорилося раніше, зважені клавіші забезпечать більш реалістичне відчуття гри на піаніно під час музикування. Додавання дії молоточка до цього рівняння імітує відчуття традиційного фортепіано ще більш ясно, полегшуючи перехід між цифровим і акустичним фортепіано. Більшість цифрових піаніно мають 88 клавіш, як і їх акустичні аналоги, хоча деякі оснащені 61 клавішою. Звук, який видає цифрове піаніно, залежить від вбудованих семплів. Більшість цифрових піаніно отримують свої семпли від високоякісних акустичних піаніно відомих виробників, тому всі вони, як правило, будуть відтворювати дуже якісні звуки. Багато виробників пропонують ознайомитися зі звуковими семплами своїх піаніно онлайн. Уважне прослуховування нюансів, таких як сустейн і загасання звуку інструменту, допоможе вам вибрати піаніно з гарною якістю звуку. Посилення є ще одним важливим фактором при покупці цифрового піаніно для домашнього використання. Якщо вам не вистачає місця, обов'язково виберіть піаніно з внутрішнім підсилювачем і динаміками. Вmusicalka.com.ua великий вибір активних акустичних систем а так само підсилювачів, якщо ви вважаєте, що зовнішній підсилювач буде краще відповідати вашим потребам. Якщо ви шукаєте цифрове піаніно для використання у виконанні на сцені перед публікою, вам, ймовірно, знадобляться опції виходу для підключення якого зовнішнього клавішного підсилювача, або звукової системи.

електронні органи

Гарна новина для сучасних органістів полягає в тому, що сучасні електронні органи можуть відтворювати ретро-звук старих Хеммонд і Вурліцеров, і при цьому не можна порівняти з розмірами старих органів. Кращі сучасні органи відтворюють тонкі нюанси органів старої школи аж до тонкощів звуку їх клавіш! Більшість органів сьогодні використовують цифрове моделювання, але для зміни звуку використовують тягові стрижні, такі як традиційний орган. Цифрові органи також мають такі функції, як ефекти, зміна висоти тону і коліс модуляції, а також сумісність з MIDI. Hammond Organ Sk1 навіває звуки і відчувати себе класичної B3, а також пропонує можливості і голоси снилися старої школи органістів. У 15 фунтів, у цього є великий потенціал як орган стадії, яка не зламає Вашу спину.

MIDI-контролери

Перед покупкою MIDI-контролера важливо визначити, що вам потрібно контролювати, і який контроль вам потрібен. У той час як MIDI-контролери бувають різних форм, найпоширеніші мають клавіші. MIDI-контролери в стилі клавіатури можуть мати різну кількість клавіш і різні характеристики відгуку, такі як чутливість до швидкості (клавіші реагують на швидкість, з якою вони натиснуті), зважені (більш реалістичні, відчуття піаніно) і послекасания (дозволяє додаткові параметри, які призначаються клавіші , наприклад, вібрато або розгортки фільтра).

MIDI контролер Nektar Panorama P1 USB MIDI контролер Регулятори: 16 енкодерів, 9 фейдеров (45 мм), 10 кнопок зі світлодіодним підсвічуванням, 11 кнопок транспорту, 20 комірок пресетів для зберігання всіх налаштувань F-Keys: 11 призначаються функціональних кнопок (доступні з натисканням shift). Завантаження і збереження в будь-який з 10 F-Keys. 

 

Не всі MIDI-контролери мають стандартну клавіатуру. Вони бувають різних форм, включаючи тригерні клавіші, поверхні управління (наприклад, для управління програмним мікшером), з різними клавішами, ручками і повзунками. Перше питання, яке потрібно задати собі при розгляді MIDI-контролера: «Що я буду контролювати?» Відповідь на це питання буде в значній мірі визначати тип контролера, який вам потрібен, і які функції і елементи управління він буде пропонувати. Наприклад, якщо ви плануєте виконувати в основному синтезаторну роботу (наприклад, з програмним синтезатором, наприклад, Reason), вам знадобиться контролер в стилі клавіатури з обраних дією клавіш. Звідти ви можете вирішити, чи потрібні для вашої настройки додаткові кнопки, повзунки або тригери. Завдяки можливості,

Native Instruments Komplete Kontrol S49 MK2  - оновлена версія midi-клавіатури NI серії S. Оснащена 49 напів-зваженими клавішами Fatar і ергономічними колісними контролерами pitch і mod плюс touch strip для додаткового контролю.

Підбиваючи підсумки

Прочитавши статтю у вас має сформуватися досить гарне уявлення про важливі речі, які потрібно враховувати при розгляді питання про покупку синтезатора або цифрового піаніно. Озброївшись цією інформацією, ви тепер краще підготовлені до того, щоб знайти підходящий інструмент, відповідний вашим потребам та бюджету. Ми хочемо, щоб ви були задоволені покупкою клавіатури, і пропонуємо 12 місячну гарантію щоб ви могли впевнено зробити замовлення саме у нас.

глосарій

Нижче наведені деякі загальні терміни, з якими ви зіткнетеся при покупці клавіатури, піаніно або синтезатор. Використовуйте цей глосарій в якості довідкового матеріалу при перегляді величезного вибору синтезаторів, робочих станцій, MIDI-контролерів, портативних клавіатур, аранжувальників і цифрових піаніно.

A / D і D / A перетворення - Процес перетворення аналогового сигналу в цифровий (A / D) або цифрового сигналу в аналоговий (D / A).

Aftertouch -Управління активується натисканням клавіші після точки, де звучить нота.

Арпеджиатор - Функція клавіатури, яка генерує арпеджіо при відтворенні однієї ноти. Призначається - Можливість управління з клавіатури впливає на зазначені параметри, вибрані користувачем.

Автоакомпанемент - Функція клавіатури, яка відтворює бек-виконання, часто складаються з декількох інструментів.

Глибина в бітах - Кількість біт, захоплених в одній вибірці або зрізі аудіосигналу при його перетворенні з аналогового в цифровий за допомогою аналого-цифрового перетворювача. Вимірюється в бітах і представляється як 16-бітна, 24-бітна, 32-бітна, 48-бітна і т. Д. Велика глибина в бітах зазвичай забезпечує більш високу якість звуку.

Compact Flash - Система зберігання пам'яті, розроблена SanDisk, яка використовує невеликі карти для передачі даних на сумісні пристрої і з них.

Педаль демпфера - Педаль, яка при натисканні утримує ноту до тих пір, поки не відпущена.

DSP - Цифрова обробка сигналів. Засоби, за допомогою яких більшість клавіатур виробляють ефекти, еквалайзер, фільтри і т. Д., які можна застосовувати до аудіосигналу.

Ефекти - Процеси, які змінюють тон або тони, такі як реверберація, затримка, вібрато і т. Д.

Конверт - Електронна схема, яка змінює обрану налаштування на бажану величину через певні інтервали. Зазвичай використовується для зміни основних параметрів висоти тону сигналу.

Фільтр - Електронна схема, яка змінює тон шляхом видалення певних частот. FireWire - Протокол високошвидкісного з'єднання, розроблений Apple, який схожий на USB, але набагато швидше.

Молоточок - Клавіатура, в якій використовуються маленькі молоточки для запуску нот, щоб відтворити відчуття акустичного піаніно.

Keybed - Клавіші клавіатури і їх основні механізми.

Низькочастотний генератор (LFO) - нечутні генератор, який змінює основні настройки форми хвилі для створення унікальних ефектів, таких як вібрато або тремоло.

Шар - Функція клавіатури, яка дозволяє створювати звук шляхом накладення декількох різних тонів.

MIDI - Акронім для цифрового інтерфейсу музичних інструментів. Протокол, який дозволяє музичним інструментам і цифрових пристроїв спілкуватися. GM - скорочення від General MIDI, стандарту музичної індустрії з 1991 року, який забезпечує стабільну роботу на всіх GM-сумісних інструментах і стандартизованих звуках і місцях. GM2 - це розширення GM, яке вимагає 32-голосної поліфонії (замість 24 для GM) і включає більше програм.

mLAN - Мережевий протокол, розроблений Yamaha для передачі цифрового аудіо і MIDI-даних між декількома пристроями з використанням кабелю FireWire. Колесо модуляції (колесо мод) - Контролер клавіатури, який може змінювати різні елементи тони.

Мультитембральность - Здатність клавіатури відтворювати різні звуки одночасно, наприклад, флейту, ударні, струнні, фортепіано і т. Д. Мультитембральность не слід плутати з поліфонією.

Осцилятор - Звукозаписне пристрій в аналоговому синтезаторі.

Колесо зміни висоти тону - Контролер клавіатури, який змінює висоту звучання ноти, яка відтворюється вгору або вниз.

Поліфонія - Кількість тонів, які клавіатура може відтворювати одночасно.

Ритми - Удари, вбудовані в клавіатуру в різних музичних стилях.

Частота дискретизації - Кількість вимірювань (вибірок) аудіосигналу в секунду при його перетворенні з аналогового в цифровий за допомогою аналого-цифрового перетворювача. Вимірюється в кГц і представляється як 44,1 кГц, 48 кГц, 88 кГц, 96 кГц і т. Д. Чим вище семпл, тим вище музична точність.

Sampler - Пристрій, який записує цифровий звук і дозволяє змінювати його і відтворювати різними способами.

Sequencer - Апаратне або програмне пристрій, який записує дані виконання MIDI і відтворює їх в призначеній для користувача послідовності.

SmartMedia - Система зберігання пам'яті, розроблена Toshiba, яка використовує невеликі карти для передачі даних на сумісні пристрої і з них. Аналогічний CompactFlash, але карти SmartMedia менше.

Педаль Sostenuto - Педаль клавіатури, що імітує однойменну педаль, присутню на роялях. Він підтримує тільки ноти, які утримуються при натисненні педалі.

Роздільник - Функція клавіатури, яка дозволяє користувачеві розділяти клавіатуру на різні секції і призначати різні тони кожному.

Стиль - Музичний пасаж з безліччю інструментів, вбудований в клавіатуру. Tones (waveforms) - Звуки, які видає синтезатор або інша клавіатура. Сигнали мають різні форми, які надають їм унікальні тональні властивості. Найбільш поширені форми - пилковидні, квадратні і синусоїдальні.

Чутливість до натискання - Здатність клавіш реагувати на різні дії музиканта, такі як швидкість натискання клавіш і зусилля, чиниться на клавішу. Ці елементи призначені для наближення відчуття від натискання клавіш до акустичного піаніно.

USB -Універсальна послідовна шина. Загальний протокол з'єднання для комп'ютерів. Багато клавіатури забезпечують USB-з'єднання для передачі даних на комп'ютер і з комп'ютера.

Зважена / напівзважена  - зважена клавіатура забезпечує опір, щоб повторити відчуття фортепіано.

Поділися з друзями

Поки що немає коментарів, Ви можете бути першим.

Додати коментар