Как выбрать укулеле? Руководство по покупке гавайской гитары

Сьогодні як Ніколи, дуже вдалий час для того, щоб навчітіся играть на укулеле , ВРАХОВУЮЧИ, что ціна гавайської гітари зараз дуже доступна. Сьогодні можна найти безліч ресурсов, Які допоможуть вам вівчіті цею прекрасний інструмент и розвинутості свои музичні навички. Ми постараємося помочь вам розібратіся у безлічі моделей гавайськіх гітар представлених на Сайти Вся, и помочь вібрато сортаменту ту, яка задовольніть Ваші спожи як музична смаку так и бюджету.
 У некогда цею інструмент ніхто НЕ спріймав всерйоз. Однако Прийняття укулеле відомімі музикантами, в тому чіслі Полом Маккартні, Едді Веддер и Джейсоном мразь, зроби маленькому інструменту знову здобути повагу.Вражаюча майстерність гри на інструменті Джейка Сімабукоро довело, что в правильних руках укулеле здатно створюваті дивно красиву музику. Его Виконання Джорджа Харрісона «Поки моя гітара ніжно плаче» стало сенсацією YouTube з більш чем 15 мільйонамі переглядів на момент написання! Если ви ще цього НЕ бачили, загляньте на YouTube и подівіться деякі з его неймовірних віступів.
Тож не дивно, что цею інструмент активно завойовує музичний ринок; з чотірма нейлоновими струнами укулеле Легкі в освоєнні и грі, а такоже зручні для пальців новачків, особливо в порівнянні зі сталевими струнами акустічної гітари.У цьом керівніцтві Ми пропонуємо Вам ознайомітіся з короткою історією гавайської гітари основними типами укулеле, а потім Надамо вам інформацію, необхідну для Вибори правильного інструменту, відповідного вашим сподіванням и бюджету. У musicalka.com.ua Ми пропонуємо широкий вибір укулеле від дуже доступні стартових до ІНСТРУМЕНТІВ найвищої якості, Створення для удовольствие потреб ПРОФЕСІЙНИХ музикантів.


Зміст

  • Коротка історія Гавайської гітари
  • типи Укулеле
  • форми корпусу
  • части 
  • Методи виробництва і матеріали 
  • СПЕЦІАЛЬНІ гвайскіе гітари
  • налаштування 
  • аксесуари 
  • Початок Гра на укулеле

коротка історія 

Гавайська гітара - Укулеле була вперше розроблена на Гаваях в 1880-х роках, коли португальські іммігранти почали виготовляти інструменти, подібні до тих, які були популярні в обох селах. Гавайська гітара швидко завоювала популярність на островах завдяки захопленої підтримки короля Калакауа, при дворі якого часто можна було часто почути звуки цього інструменту. До речі, свою назву гітара отримала завдяки остров'янам. Гавайці були так були вражені грою на цьому інструменті, і швидкими рухами пальців по грифу, що стали називати цей інструмент «Укулеле» в перекладі з гавайського «стрибає блоха».
Популярність гавайських гітар поширилася в Сполучених Штатах, коли американські автори пісень почали складати музику з гавайськими наспівами і звуками в 1920-х роках. Музиканти грають на гавайських гітарах стали популярними на сценах водевілю, і маленький інструмент став асоціюватися з епохою джазу. Образ студента коледжу в єнотовидного шубі, що грає на уке, став іконою поп-культури, і видавці почали випускати збірники пісень для укулеле. Беручи до уваги цю примху, американські виробники інструментів, такі як Мартін і Хармоні, почали виробляти гавайські гітари. Багато груп гітаристів тієї епохи також включили гавайську гітару в свої лінійки інструментів.
Хоча присутність укулеле в поп-музиці тривало з 1940-х по 1960-і роки, почасти завдяки виробництву мільйонів недорогих пластикових гітар і хіту Tiny Tim в 1968 році «Tiptoe Through the Tulips». популярність інструменту знижувалася. У 1990-х роках в Англії мода почала повертатися, почасти завдяки величезній популярності попурі з «Over the Rainbow» і «What a Wonderful World» у виконанні Israel Kamakawiwo'ole, які з'явилися в телевізійній рекламі і фільмах. У наш час повернення укулеле підкріплюється незліченними відео-виступами на YouTube, а також завдяки рок, поп та фолк виконавцям, які взялися за інструмент.

типи укулеле

Большинство укулеле относятся к одному из четырех стандартных размеров и тональных диапазонов: сопрано, концерт, тенор и баритон.
Тип гавайской гитары    Длина шкалы    Полная длина    настройка
Сопрано (или Стандарт)        13"    21"    G4-C4-E4-A4 или A4-D4-F # 4-B4
Концерт                                    15"    23"    G4-C4-E4-A4, A4-D4-F # 4-B4 или G3-C4-E4-A4
Тенор                                        17"    26"    G3-C4-E4-A4, G4-C4-E4-A4, A4-D4-F # 4-B4 или D4-G3-B3-E4
Баритон                                    19"    30"    D3-G3-В3-Е4

            Первісне укулеле - сопрано . Це найменший інструмент в сімействі гавайських гітар, він зазвичай має довжину мензури близько 13 дюймів і загальну довжину близько 21 дюйма, що робить його ідеальним для маленьких дітей. Яскравий звук сопрано - це той звук, який ми зазвичай асоціюємо з уке, і деякі виробники називають свої моделі сопрано «стандартними» гавайськими гітарами.

OUNTURTLE oscarschmidt Сопрано Укулеле має гучний, чистий звук. Воно виготовлене з топа з липи, задня і бічні сторони з пластика і шпону з липи.

Наступний за величиною концертний укулеле з мензурой близько 15 "і загальною довжиною 23". Він виробляє кілька більш глибокий і гучний звук, ніж сопрано, але все ж пропонує звук, схожий на звук сопрано.


 

 

OU2 - Цей укулеле з червоного дерева з атласною обробкою пропонує натуральну, цільну деку, яка резонує блискучими по максимуму теплими нотами. Цей чудовий інструмент, будучи дуже доступним за ціною, дає багатий звук і прищепить Вам любов до гри на укулеле!

Укулеле - Тенор має більш глибокий, і резонансний звук завдяки своїм розмірам - близько 17 "мензура і довжиною близько 26". Його широкий гриф більш зручний для великих пальців.

Баритон при довжині 19 "і загальній довжині близько 30" здатний відтворювати більш глибокі басові ноти, ніж його менші брати. Він налаштований як чотири найвищі струни на гітарі, що робить його відмінним другим інструментом і легким переходом для гітаристів. Ми розповімо про налаштування укулеле більш докладно нижче.


 

Одна з найпопулярніших і доступних моделей укелеле Oscar Schmidt OU53, створена з рожевого і червоного дерева має міцну верхню деку з ялини з класичним дизайном і чудовим резонансом. Інструмент створюється вручну протягом багатьох років. Ця модель баритона подарує Вам насичений, теплий і повний тон і ідеально підходить для виконання і запису.



Найвищий показник продажів


Через їх доступних цін гавайських гітар, вони користуються особливою популярністю як у покупців подарунків, так і у музикантів, які шукають вигідне доповнення до своєї колекції. Ось деякі з найбільш популярних моделей укулеле, які ми продаємо:


 
Korala PUC-30-008 Korala PUC-30 - концертная укулеле из обновленной серии от Korala. Ее звучание максимально приближенное к звучанию классической гитары, хотя нетривиальные нотки выдают ее гавайское происхождение. Корпус изготовлен из поликарбоната.


 
Укулеле KORALA UKS-32 предназначен , чтобы помочь новичкам освоиться с их первым струнным инструментом. Станет вашим верным спутником в путешествиях и походах
 

Hora Soprano S-1175 standard Укулеле Hora - это инструмент, который приятно взять в руки и сразу же начать играть. Подойдет как взрослым так и детям. Hora Soprano S-1175 - сопрано, верх из ели, остальное из клёна, синтетические струны. Инструмент высокого.качества

Форма Укулеле

Більшість укулеле потрапляють в одну з трьох основних форм:
Гітара / цифра-8: Це, безумовно, найпоширеніша форма серед укулеле. На зразок гітари, вигнута частина верхньої частини тіла, звана верхньої або плечовий, зазвичай трохи менше нижньої. Вузька область між двома частинами називається талією. Деякі сучасні конструкції мають вирізи у верхній частині, що полегшує доступ до верхніх ладів.


 
Укулеле розміром з концертний розмір OU1 має традиційний корпус "Восмкрка"

Ананас: Як ви можете здогадатися, ананасовий корпус із закругленою спинкою був гавайської інновацією, вперше використаної на інструментах, виготовлених компанією Kamaka Ukulele.


 

Човен Весло: назва говорить сама за себе; цей профіль - найменш поширена форма серед укулеле.

Будова гавайської гітари

Ми не будемо заглиблюватися в будова укулеле, адже воно абсолютно ідентично будовою звичайної гітари.

матеріали використовуються при прізводства укулеле 

Укулеле виготовляються з використанням різних видів дерева. Некорие моделі виготовляють із пластику й навіть з металу. Ми розглянемо найбільш часто використовувані сорти деревини, і як ви надалі побачите, переглядаючи великий вибір укулеле, варіацій цих сортів велике безліч. На звук гавайської гітари впливає багато факторів, включаючи її форму і розмір, розмір звукового отвору, настройку і тип струн, але напевно найголовнішим є той, з якого матеріалу зроблений інструмент.


Тверда деревина проти ламінованої деревини

По правді кажучи, корпусу укулеле більш високої якості виготовляються з цільної деревини, в той час як більш доступні моделі виготовляються з ламінату - кількох тонких шарів дерева, склеєних між собою, а іноді покритих шпоном дорогих порід. У деяких випадках корпус гавайської гітари зроблений з ламінату, в той час як верхня дека, яка найбільш сильно впливає на тон інструменту, зроблена з твердого дерева, такого як ялина або кедр.
Хоча вони не такі резонансні, як інструменти з цільної деревини, корпусу з ламінату міцніші і менш схильні до розколювання і розтріскування, що іноді може бути проблемою при різких перепадах температури або вологості. Укулеле з цільної деревини, як і інші струнні інструменти, як правило, з часом розігруються, створюючи більш насичені тони. З іншого боку, укулеле з ламінату будуть звучати однаково протягом усього життя.
Ось деякі з найбільш часто використовуваних деревних укулеле:
Коа »Ця щільна тропічна деревина, яка родом з Гавайських островів, була традиційною деревиною, якій віддається перевага для виробництва, і до сих пір залишається однією з найпопулярніших завдяки своїм красивим малюнкам зерна, широкому спектру кольорів і збалансованому тону. Акація, яка ботанически пов'язана з коа, має аналогічні властивості.
Червоне дерево »Оскільки воно включає в себе безліч сортів, вирощених в різних регіонах світу, важко узагальнити його тон, але червоне дерево, як правило, надає більш темну і теплу тональність. Червоне дерево часто використовується для грифа укулеле.
Смерічка »З недавньої популярністю укулеле багато фірм почали виготовляти їх з того ж дерева, що і в гітарних верхніх деках. Відмінний вибір гітарних виробників, щільне зерно їли виробляє гучні і яскраві тони.
Кедр »Будучи м'якше їли, він пропонує більш м'які тони. Це хороший вибір для виділення нижніх нот, вироблених гавайськими гітарами тенора й баритона. Західний червоний кедр є одним з найпопулярніших сортів.
Redwood »Тонально, червоне дерево знаходиться посередині між ялиною і кедром, пропонуючи більшу частину ясності їли з теплотою кедра. Через надмірну вирубку, Редвуд є дефіцитним і дорогим. Часто червоне дерево, що використовується в музичних інструментах, видобувається зі старих запасів і меблів.
Палісандр »Зазвичай використовується на грифах, ця щільна деревина також може бути використана для деки і обичайки. Крім своєї твердості, багата забарвлення і малюнок рожевого дерева додають візуальну привабливість укулеле.
Клен »Ще одна деревина, часто використовувана в гітарах, має щільне зерно, яке іноді привабливо зображено. Його твердість підходить для виготовлення бриджу і грифа.
Сьогодні ви можете зустріти гавайську гітару з десятків різних порід дерева, включаючи овангкол, кокоболо, нато, бук, мирт, вишню, бубінга, манго, пау феро, сапеле, венге і багато інших.

різновиди укулеле

З величезною популярністю, яку нещодавно придбали укулеле, виробники почали пропонувати безліч варіацій і удосконалень оригінальної маленької «стрибає блохи». Ось деякі з найбільш часто зустрічаються різновидів:
Акустично-електричні гавайські гітари: У них є електронний датчик, який знімає вібрації гавайської гітари, і перетворює їх в електронні сигнали, які потім передаються через вбудований передпідсилювач на зовнішній підсилювач або звукову систему. Акустично-електричні уке ідеально підходять для виконавців, які грають на своєму укеле в групі, в якій маленький уке повинен конкурувати з потужними інструментами. Хоча в таких ситуаціях можна використовувати мікрофон, але іноді виникає проблема зворотного зв'язку, а прихильність до мікрофона може обмежити вашу присутність на сцені і мобільність. Зазвичай передпідсилювач включає в себе регулятори гучності і тембру, які допомагають передати природний тон вашого укулеле. Деякі акустичні та електричні моделі оснащені виходом USB для прямого запису або для підключення до комп'ютеру через зовнішній пристрій.


 
 

Шестиструнних і восьміструнние гавайські гітари: як правило, через довжину баритональний або тенорной гавайської гітари, їх компактний розмір робить їх гідним попутником і альтернативою гітарі з розмірами ½ або ¾.

Гібридні інструменти , подібні укулеле
Деякі виробники почали створювати інструменти, які стирають межі між традиційною гавайської гітарою та іншими інструментами, такими як банджо. «Банджолес» включають в себе банджо-головку, обід, кронштейни і резонатор. Деякі налаштовані так само, як укеле, що робить їх дуже схожими за звучанням.


 
Oscar Schmidt Banjolele - це унікальний чотириструнний інструмент з невеликим корпусом типу банджо і рельєфною шийкою укулеле, нагадує 20-х і 30-х років. Він відрізняється характерним звучанням банджо, а також дрібними настройками і стилем гри укулеле. У приладі використовується стандартна настройка гавайської гітари GCEA.

Інший гібрид - гавайська гітара резонатора, яка запозичує елементи з традиційних металевих резонаторних гітар. Замість традиційного дерева корпус може бути частково або повністю виконаний з металу. Закручений алюмінієвий дифузор створює характерний гучний звук, який відрізняється своєю пронзительностью.


 
Концерт Liki Guitars Tiki Resonator Uke пропонує стиль сталевий гітари і власний звук.

укулеле настройка

Три менших гавайських гітари - сопрано, концерт і тенор - зазвичай налаштовані на ноти GCEA. Гавайські гітари Baritone, як правило, налаштовані на DGBE - так само, як налаштовані чотири найвищі струни на гітарі. D-tuning також є популярним варіантом, який, на думку деяких музикантів, видає більш «солодкий» звук на укулеле меншого розміру. D-тюнінг - це ADF # -B. Можливі інші настройки, і в міру розвитку ваших навичок ви можете захотіти поекспериментувати з ними.
Використання альтернативних типів струн і аранжувань також може привести до цікавих музичним варіацій.
Використання електронного тюнера значно спрощує процес налаштування вашого пристрою. У багатьох таких тюнерів є режим, який збігається з рядками на гавайської гітарі. Кліпсові моделі, Які прікріплюються до передньої части гавайської гітари и відчувають ее вібрації, дуже Прості у вікорістанні.
Майте на увазі, что Нові нейлонові струни ма ють тенденцію до розтягування, тому частіша перенастроювання после покупки нового уке або установки нового набору струн - це нормально.


ПОЧИНАЄМО Вчитися играть на укулеле.

Зараз прекрасний час для початку освоєння даного інструменту, Завдяк всім ресурсам, Які тепер стали Доступні, DVD, форуми, література Yuotube дозволяти Вам Досить Швидко освоїті гру на гавайської гітарі.

Поділися з друзями

Поки що немає коментарів, Ви можете бути першим.

Додати коментар